Champagnefrokost i morgen? Sjekk ut disse enkle oppskriftene

Tekst
KLARE TIL FEST. Cuvée de Reserve fra Pierre Peters, Black Label Brut fra Lanson og den musserende Ferrari Brut er gode valg til jubileumsfest.Foto: Hampus Lundgren

KLARE TIL FEST. Cuvée de Reserve fra Pierre Peters, Black Label Brut fra Lanson og den musserende Ferrari Brut er gode valg til jubileumsfest.Foto: Hampus Lundgren

Hvis du starter nasjonaldagen med bobler, bør du også lage mat som passer.

Rekesalat med løyrom og pepperrot er perfekt til champagnefrokosten. Foto: Sune Eriksen

Rekesalat med løyrom og pepperrot er perfekt til champagnefrokosten. Foto: Sune Eriksen

For mange er det tradisjon på linje korpsmusikk, sekkeløp og borgertog. Men starter du 17.mai med et glass champagne - eller andre kalde bobler før man trer ut i nasjonaldyrkelsens virvar – forplikter det også å legge en tanke bak hva som serveres sammen med boblene. Det er langt fra alt som passer, men holder du deg til det som kommer fra havet, burde du være på trygg grunn.

Vi har plukket ut noen gode oppskrifter med sjømat som passer perfekt til en flaske god musserende vin, og som ikke minst er en forfriskende og samtidig mettende start på en lang dag i feiringens tjeneste.

Men ikke glem at dagen er lang. To glass er sikkert nok.

Her er noen av landets fremste kokker sine oppskrifter til en vellykket champagnefrokost.

En perfekt liten snack til champagnen:

Blinis - små pannekaker med rogn

Reker og champagne i to varianter:

Teatergrillens toast skagen

Ørjan Johannessens rekesalat med løyrom og pepperrot

Laks og champagne i tre varianter:

Råmarinert laks med egg og hovmestervinaigrette

Ceviche med laks

Sandwich med gravlaks og rugbrød

Her kommer to retter med syltet fisk. På grunn av syren i begge disse fiskerettene, lønner det seg å velge en ikke alt for tørr champagne, eller annen musserende vin.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Makrell og champagne:

Syltet makrell med sitrongress og ingefær

Sild og champagne:

Syltet sild med vårgrønnsaker, pepperrotkrem og rugbrød

Hvis du har lyst på godt brød til frokosten i morgen og bakeren har stengt? Gå inn på oppskriftdatabasen og søk på brød da vel.

Les mer om mat og vin på smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner