Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Jul

Lakrisfudge

Oppskrift på hjemmelaget lakrisfudge

-
+

Lakrisfudge

  • 250.00 g fløte
  • 200.00 g glukose
  • 187.00 g sukker
  • 70.00 g usaltet smør
  • 100.00 g mørk sjokolade av god kvalitet
  • 2.00 ss lakrissirup
  • lakrispulver til å strø på karamellene

Rundt 50 biter

Slik gjør du

Ha fløte, glukose og sukker i en kjele. Kok langsomt opp under omrøring på medium varme, til temperaturen er 117 grader. Det er viktig å måle temperatur – ikke la det svi seg. Rør så kjapt inn sjokolade, smør og lakrissirup. Hell over i en form dekket av bakepapir – gjerne en plastbeholder. Strø over lakrispulver. Fudgen må stå i kjølig rom og sette seg i to dager før den kan kuttes. (Ikke putt den i kjøleskapet, da vil den smelte når den kuttes)

Kuttes og pakkes i mellom­­leggs­papir.

Se video: Mary-Ann Skjeie lager lakrisfudge