Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Hverdagsvegetar

Potetsalat med urter, grønnkål, eple og kikerter

Her er tre høstsalater som kan serveres uten tilbehør
Oppskrift på potetsalat med urter, grønnkål, eple og kikerter av Green Kitchen Stories

Oppskrift på potetsalat med urter, grønnkål, eple og kikerter av Green Kitchen Stories

-
+

Potetsalat

  • 1.00 kg små poteter
  • 2.00 epler i småbiter
  • 3.00 selleristenger, finhakket (bruk toppene til dressingen)
  • 2.00 stilker grønnkål eller tilsvarende mengde bladbete eller spinat, hakket
  • 1.00 boks (400 g) kikerter

Urtedressing

  • 3.00 ss kapers + lake
  • 2.00 vårløk
  • 2.00 store håndfuller med urter (gressløk, persille, basilikum, selleriblader)
  • 2.00 ss hvitvinseddik eller eplesidereddik
  • 5.00 ss kaldpresset olje
  • salt og pepper

Slik gjør du

Kok potetene, de skal være faste når de er ferdige. Skyll og avkjøl. Del potetene i mindre deler og legg dem i en bolle.

Plasser kapers, laken, løk, urter, eddik, sitronsaft, olje, salt og pepper i en blender og miks grovt. Hell dressingen over de lunkne potetene og rør litt rundt. Det vilse ut som om det er for myedressing, men potetene absorbererden kjapt.

Tilsett selleri, epler,grønnkål og kikerter. Smak og tilsett salt og pepper. Salaten skal serveres litt lunken.