Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Langpannemat

Kylling med søtpotet, krutonger og rucola

Oppskrift på ovnsbakt kylling med søtpotet, krutonger og rucola

-
+

Kyllinglår med søtpoteter, rødløk og krutonger

  • 4.00 stk Store kyllinglår
  • 1.00 dl Olivenolje
  • 1.00 ts Salvie
  • 1.00 ts Rosmarin
  • Salt og pepper
  • 750.00 g Søtpotet, skrelt og skåret i 2,5 store biter
  • 1.00 stk Stor rødløk, skåret i 8 båter
  • 200.00 g Tørt brød (helst loff eller landbrød) skåret i 2,5 cm store terninger.
  • 100.00 g Rucola eller annen salatblanding
  • 2.00 ss Rødvinseddik

Lag hele kyllingsalaten i langpannen

Slik gjør du:

  • Varm ovnen til 200C.
  • Skrell og kutt søtpoteter og løk i biter.
  • Legg dem i en smurt ovnspanne og dryss med salt og pepper. Hell over halvparten av oljen og bland godt sammen med hendene.
  • Legg kyllinglårene på toppen av grønnsakene, pensle litt av oljen på dem og dryss med urter, salt og pepper.
  • Stek i ovnen i 35-40 minutter, litt avhengig av størrelsen på kyllinglårene.
  • Vend brødterningene i resten av oljen og spre dem ut over langpannen der kyllingen ligger. Sett pannen inn i ovnen igjen og stek videre i 10 minutter, til krutongene er sprø og gyldne.
  • Ta pannen ut av ovnen og løft kyllinglårene over på en tallerken. Ha rucolaen og eddik i langpannen og bland sammen med grønnsakene og krutongene til en salat. Legg kyllingen tilbake igjen og server.