Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Pepperkaker som på Strand restaurant

Oppskrift på pepperkaker fra Strand restaurant

Oppskrift på pepperkaker fra Strand restaurant

-
+

Pepperkaker

  • 150.00 g Sukker
  • 250.00 g Mørk sirup
  • 2.50 g Malt ingefær
  • 2.00 g Malt pepper
  • 15.00 g Kanel
  • 10.00 g Natron
  • 150.00 g Usaltet Tine smør
  • 1.00 stk Egg
  • 550.00 g Hvetemel

Lag klassiske pepperkaker etter konditor Mary-Ann Skjeies oppskrift

Konditor Mary-Ann Skjeie bruker egg istedenfor fløte i sine pepperkaker. Det gir dem en litt mer kakete tekstur selv om de blir sprø. Hun liker at de har litt tykkelse, ca 5mm.

Smelt smør, sukker og sirup godt sammen til sukkeret er oppløst.

Avkjøl litt og rør inn krydder og egg.

Rør inn melet og la deigen hvile kaldt eller kjølig til en times tid før du skal bruke den.

Varm ovnen til 180 grader.

Kjevle  deigen tynt og stikk ut kaker. Dryss med litt mel hvis du synes deigen er for klissete og vanskelig å jobbe med.

Stek på bakepapir til kakene er ferdige, ca 10 minutter.

Avkjøl på rist og oppbevar i lufttett boks.