Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Skalldyr

Grillet kongekrabbe med grapefruktsaus

Bitre eksperimenter

Oppskrift på kongekrabbe

-
+

Kongekrabbe

  • 1.00 stk kongekrabbe
  • 5.00 stk grapefrukt, juicet
  • 100.00 g rapsolje
  • saften fra 1/2 sitron

Slik gjør du

  • Rens kongekrabben og grill i cirka 30 sekunder;  den skal være litt lun i midten. 
  • Smak til med litt salt og sitron når den er ferdig og kutt i cirka 1 centimeter tykke skiver. 
  • Reduser juicen til den har tyknet og tilsett sakte olje mens du hele tiden pisker sausen. Den skal tykne til en emulsjon. 
  • Smak til med litt sitron og salt.
  • Server med en salat på grapefrukt, høvlet reddik, thaibasilikum og litt finrevet grapefruktskall. 
Bitre eksperimenter

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk