Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Italiensk bakst

Gnocchi di patate med brunet smør og rosmarin

– Det skal se litt hjemmelaget ut
Oppskrift på gnocci med brunet smør og rosmarin av Dag Tjersland

Oppskrift på gnocci med brunet smør og rosmarin av Dag Tjersland

-
+

Gnocchi di patate med brunet smør og rosmarin

  • 500.00 g mandelpoteter
  • 2.00 eggeplommer
  • 120.00 g italiensk hvetemel (tipo 00) eller økologisk hvetemel
  • 50.00 g usaltet smør
  • 1.00 fedd hvitløk, skrelt
  • 8.00 nåler rosmarin
  • 1.00 kvist rosmarin til pynt
  • 100.00 g fersk revet parmesan
  • sitron
  • maldonsalt eller flaksalt

Slik gjør du

Kok potetene (med skall) til de er ferdige. Skrell og mos dem. Tilsett eggeplommene og nesten alt melet og litt salt. Arbeid sammen til en deig, tilsett mer mel om nødvendig. 

Trill deigen til pølser og del dem i biter. Det finnes gnocchi-jern i kjøkkenforretninger, slik at man kan lage riller på pastakulene. Du kan også bruke baksiden på en gaffel.

Kok opp rikelig med lettsaltet vann i en stor kjele. Legg i gnocchiene. De er ferdige når de flyter opp. Ta dem opp med hullsleiv og legg dem over i en bolle med iskaldt vann med isbiter. Legg dem så over på et klede så de får renne godt av. 

Legg gnocchiene på et fat drysset med mel eller mellom to lag plastfolie frem til de skal brukes, spesielt om de skal forberedes en stund i forveien. 

Brun smør i en stekepanne sammen med ett fedd (skrellet) hvitløk og rosmarin. Stopp bruningen av smøret med to ss god olivenolje og noen dråper sitronsaft. Vend inn gnocchiene og la dem få en lett brunet skorpe, anrett på fat eller tallerken, ha på revet parmesan og juster eventuelt med litt flaksalt.