Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Brød og sirkus

Krydrede krutonger

Oppskrift på krutonger med krydder og frø

Oppskrift på krutonger med krydder og frø

-
+

Krydrede krutonger

  • 7.50 dl Tørt brød i terninger
  • 1.00 stk Eggehvite
  • 2.00 ss Olivenolje
  • 1.50 ts Spisskummenfrø
  • 1.50 ts Sennepsfrø
  • 1.00 ss Valmuefrø
  • 2.00 ss Hvite sesamfrø
  • 2.00 ss Svarte sesamfrø
  • 0.50 ts Røkt paprika
  • 1.00 krm Kajennepepper
  • 0.50 ts Havsalt

Gjør noe ekstra ut av krutongene med krydder og frø

  • Varier gjerne krydderne og frøene etter ønske og hva du har i skapet.
  • Pisk eggehviten til den danner myke topper i en stor bolle.
  • Pisk gradvis inn 2 ss olivenolje til blandingen har konsistens omtrent som majones.
  • Vend brødterningene godt i eggehviteblandingen slik at alle kantene er dekket.
  • Bland krydderne i en annen bolle og vend de klissete brødbitene godt inn i krydderet slik at det fester seg på alle sider.
  • Legg krutongene i en langpanne og stek på 175 grader i ca 20 minutter til krutongene er sprø og gyldne.
  • Bruk i salater eller spis som snacks.