Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sverre Sætres bakeskole

Matpakkebrødet

Oppskrift på hverdagslig matpakkebrød av Sverre Sætre

Oppskrift på hverdagslig matpakkebrød av Sverre Sætre

-
+

Ingredienser

  • 350.00 g siktet hvetemel
  • 100.00 g sammalt hvete, fin
  • 50.00 g rug, finmalt
  • 0.50 ts tørrgjær
  • 1.00 ts salt
  • 1.00 ts sirup eller brunt sukker
  • 4.00 dl kaldt vann

Langtidshevet mellomgrovt brød gjør hverdagen lettere å takle.

SLIK GJØR DU

Rør sirupen (eller sukkeret) ut i vannet. Rør sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle med en sleiv. Tilsett det bløte og rør godt. Hell deigen over i en godt smurt brødform (bruk en slikkepott til å fordele deigen jevnt i formen hvis det er nødvendig) og la den heve til dobbel størrelse under et klede (ca. 10 timer). 22–24 °C er fin hevetemperatur. Stek brødet i stekeovnen på 200 °C.

Matpakkebrød

Matpakkebrød

Etter ca. 45 minutter banker du på brødet. Høres det hult ut, tar du det ut av formen. Avkjøl på rist.