Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Signaturretten

Dosai

Oppskrift på dosai av Sheetal Shakya

ingredient

-
+

Ingredienser

  • 2koppris
  • 1koppuri dal, røde linser
  • 1tsbukkehornkløverfrø
Send som handleliste
Artikkelen er lagt til i din leseliste.

SLIK GJØR DU

Legges i vann så det dekker, la ligge én dag. Knus det sammen

La miksen stå i romtemperatur i ett døgn. Deigen skal begynne å gjære (fermentere). Bland inn litt salt og tilsett mer vann til røren er passe tykk, den skal kunne smøres tynt utover i en stekepanne eller en takke.

Ha litt nøytral olje i pannen, smør røren utover og lag en stor pannekake som stekes lett på begge sider. Rull pannekaken sammen, omtrent som en stor krumkake.

Server pannekaken for eksempel med en krydret grønnsaksmiks og krydret linsestuing – dhal.