Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Frukt og bær

Stikkelsbær-clafoutis

Oppskrift på stikkelsbær-clafoutis av Sverre Sætre

Oppskrift på stikkelsbær-clafoutis av Sverre Sætre

-
+

Ingredienser

  • 300.00 g stikkelsbær
  • 200.00 g sukker
  • 2.00 stk egg
  • 50.00 g hvetemel
  • 1.50 dl fløte

Ovnsbakte bær med vaffelrøre

SLIK GJØR DU

Ha bærene i en ildfast form eller flere små. Det skal være et lag med bær.

Strø på halvparten av sukkeret.

Pisk egg og resten av sukkeret sammen. Pisk i fløte og mel. Hell over bærene. Sett i stekeovn på 180 C i ca 30 minutter til den blir gylden og deigen føles fast.

Server lun. Gjerne med vaniljeis eller pisket krem.

Se viner som passer til:

Dessert i Vindatabasen