Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Frukt og bær

Multegelé

Oppskrift på multegelé av Sverre Sætre

Oppskrift på multegelé av Sverre Sætre

-
+

Ingredienser

  • 400.00 g multer
  • 75.00 g sukker
  • 0.50 dl vann
  • 6.00 plater gelatin

Mild oransje ostefølge.

SLIK GJØR DU

Kjør bær i hurtigmikser, press pureen gjennom en sil. Mål opp 2 dl puré.

Bløtlegg gelatin i kaldt vann i fem minutter. Ha puré, vann og sukker i en kjele og varm til kokepunktet.

Kryst vannet av gelatinen, smelt den i den varme pureen og rør godt ut. Hell i en liten form slik at den blir cirka to til tre centimeter tykk. Sett til avkjøling til den stivner. Kutt i biter. Server som søtsak eller som tilbehør til ost.

Se viner som passer til:

Dessert i Vindatabasen