Ingredienser
- 4.00 stk epler og/eller pærer
- sukker etter smak
- 1.00 stk vaniljestang
Vaniljekrem
- 1.00 stk vaniljestang
- 2.50 dl melk
- 1.00 dl fløte
- 60.00 g sukker
- 2.00 stk eggeplommer
- 2.00 ss maisenna
Nøttecrumble
- 45.00 g usaltet smør
- 25.00 g glukose (fås på apoteket)
- 45.00 g sukker
- 45.00 g hasselnøtter
SLIK GJØR DU
Skrell eplene/pærene og skjær i båter. Varm i kjele med sukker og vaniljestang til frukten er akkurat mør. Avkjøl.
VANILJEKREM
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha begge deler i en kjele med 2 dl av melken, fløten og sukkeret. Varm forsiktig opp til circa 80 grader.
Bland resten av melken (1/2 dl) med maisenna i en bolle og visp inn eggeplommene. Spe med den varme vesken i eggeblandingen. Når alt er blandet, ha tilbake i kjelen og varm opp til det begynner å tykne. Avkjøl.
NØTTECRUMBLE
Kok opp smør, glukose og sukker. Ha i nøttene og kok i to minutter. Avkjøl på bakepapir og kjør i hurtigmikser. Server med vaniljekrem og/eller vaniljekesam, nøttecrumble og friske bær.