Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Terje Ness' sunne kjøkken

Fruktkompott

Oppskrift på fruktkompott av Terje Ness

Oppskrift på fruktkompott av Terje Ness

-
+

Ingredienser

  • 4.00 stk epler og/eller pærer
  • sukker etter smak
  • 1.00 stk vaniljestang

Vaniljekrem

  • 1.00 stk vaniljestang
  • 2.50 dl melk
  • 1.00 dl fløte
  • 60.00 g sukker
  • 2.00 stk eggeplommer
  • 2.00 ss maisenna

Nøttecrumble

  • 45.00 g usaltet smør
  • 25.00 g glukose (fås på apoteket)
  • 45.00 g sukker
  • 45.00 g hasselnøtter

SLIK GJØR DU

Skrell eplene/pærene og skjær i båter. Varm i kjele med sukker og vaniljestang til frukten er akkurat mør. Avkjøl.

VANILJEKREM

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha begge deler i en kjele med 2 dl av melken, fløten og sukkeret. Varm forsiktig opp til circa 80 grader.

Bland resten av melken (1/2 dl) med maisenna i en bolle og visp inn eggeplommene. Spe med den varme vesken i eggeblandingen. Når alt er blandet, ha tilbake i kjelen og varm opp til det begynner å tykne. Avkjøl.

NØTTECRUMBLE

Kok opp smør, glukose og sukker. Ha i nøttene og kok i to minutter. Avkjøl på bakepapir og kjør i hurtigmikser. Server med vaniljekrem og/eller vaniljekesam, nøttecrumble og friske bær.

Se viner som passer til:

Frukt i Vindatabasen