Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Blomstermat

Oxalis-whisky sour

-
+

Oxalisjuice

  • 60.00 g oxalis

Sukkerlake

  • 50.00 g brunt sukker
  • 50.00 g vann

Mix

  • 8.00 cl bourbon, type Maker’s Mark
  • 4.00 cl oxalisjuice
  • 3.00 cl sukkerlake
  • noen dråper angostura bitter, etter egen smak
  • 0.33 stk eggehvite (kan sløyfes)

Slik gjør du

Kjør oxalis med blad, blomster og kvister gjennom en juicemaskin.

Kok sammen brunt sukker og vann. Avkjøles.

Fyll en shaker med isbiter. Fyll to whiskyglass med isbiter, oxalisblad og blomster.

Ha alle ingredienser i shakeren, begynn med spriten. Rist godt og raskt. Sil over i whiskyglassene. Pynt med oxalisblomster. Server straks.