Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Gresskar

Ottolenghis bakte gresskarskiver med sprø urtetopping

Otoolenghis bakte gresskarskiver med sprø urtetopping

Otoolenghis bakte gresskarskiver med sprø urtetopping

-
+

Ottolenghis gresskarskiver med krydderskorpe

  • 700.00 g Hokkaido eller flaskegresskar
  • 50.00 g Parmesan
  • 20.00 g Fine brødsmuler
  • 1.00 ss Fersk timian
  • 3.00 ss Bladpersille
  • 2.00 stk Skallet av to sitroner
  • 2.00 stk Kløfter hvitløk
  • 60.00 ml Olivenolje
  • 1.00 ss Dill
  • 120.00 g Crème Fraîche

Denne oppskriften er fra Yotam Ottolenghis kokebok «Plenty». Ottolenghi er kjent for sin vegetarmat, men er ikke selv vegetarianer. Retten kan fungere som en snacksy forrett, som del av et vegetarisk måltid, eller som tilbehør til kjøtt.

Forvarm ovnen til 200 grader.

Rens gresskaret for frø, men la skallet forbli på. Skjær i ca 1 cm tynne skiver.

Riv parmesan og skallet av sitronene.

Finhakk persille, timian og hvitløk.

Bland parmesan, halvparten av sitronskallet, urter og hvitløk sammen med brødsmulene.

Legg gresskarskivene på bakepapir i en langpanne og pensle dem raust med olje.

Dryss over et generøst lag med urteblandingen og stek i ovnen i ca 30 minutter til gresskaret et mørt. Dersom toppingen ser ut til å bli for mørk, dekk med aluminiumsfolie den siste tiden.

Bland sausen mens gresskarene steker: Hakk dillen og rør inn i creme fraîche og smak til med salt og pepper. Ønsker du en mer tyntflytende saus, går det an å blande litt matfløte i.