Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Gresskar

Syltet gresskar

Oppskrift på syltet gresskar

Oppskrift på syltet gresskar

-
+

Syltet gresskar

  • 750.00 g Renset gresskar
  • 4.00 dl Eplesidereddik
  • 250.00 g Sukker
  • 2.50 dl Vann
  • 10.00 stk Hele pepperkorn
  • 8.00 stk Nellikspiker
  • 5.00 stk Hele allehåndebær
  • 1.00 stk Kanelstang
  • 1.00 stk Laurbærblad

Syltet gresskar er smaksrikt tilbehør til ost, vilt og fjærkre. Det bør modnes et par uker i glasset før servering.

Skjær gresskaret i små terninger, maks 1,5 cm.

Kok opp eplesidereddik, vann og sukker.

Ha i gresskarterningene og krydderne og kok i 30-40 minutter inntil gresskarbitene begynner å se gjennomskinnelige ut og er møre.

Hell på steriliserte glass og la modne i 2 uker før du spiser dem.