Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kjøtt

Lammeskank i rødvin

Les artikkelen: Viestads beste kjøttgryter

Oppskrift på lammeskank i rødvin av Andreas Viestad.

ingredient

-
+

Lammeskank i rødvin

  • 4lammeskanker med bein, ca 400 g hver
  • 2tssalt
  • 2ssfennikelfrø
  • 2sskorianderfrø
  • 1ssoregano
  • 1sschiliflak
  • 6fedd hvitløk
  • olje
  • 2løk
  • 2.50dlrødvin
  • 2gulrøtter, hakket
  • 1tomater
Send som handleliste
Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Oppskriften er hentet fra boken «Den store kjøttboka» av Andreas Viestad

For å få et resultat som er maksimalt saftig, baker jeg kjøttet i en gryte. Det fiktige miljøet hindrer uttørring – og samtidig sørger det for en mer effektiv levering av varme.

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 200 grader.

La lammeskankene ligge ute litt før du begynner med tilberedelsen. Ha salt, fennikelfrø, koriander, oregano, chili og 2 fedd hvitløk i en morter eller blender – og knus til du har en grov masse.

Gni kjøttet inn med krydderblandingen. Varm olje i en stor, ildfast gryte (den bør være stor nok til å romme alle skankene stående ved siden av hverandre). Brun skankene i 7-10 minutter, én eller to av gangen. Hakk løk og resten av hvitløken. Stek i gryten til det er gyllent. Ha i rødvin, rør godt og skrap opp de brunde kjøtt- og grønnsaksrestene. Ha i gulrot og og tomater. Sett ned skankene i gryten.

Sett gryten i ovnen. Skru ned temperaturen til 120 grader, og la bake i 3 timer, gjerne mer. Sjekk om væsken er passe tyktflytende. Er den veldig tynn, bak litt uten lokk. Blir retten ferdig før du skal spise, skru ned tempen til 70 grader. Da kan den stå i timevis uten at det skjer noe.

Tilgjengelighet: God.

Grønnsaker som passer til: Godt med masse bakte rotgrønnsaker – eller smørkokte gulrøtter.

Se viner som passer til:

Lam i Vindatabasen