Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Jul

Lakrisfudge

Les artikkelen: Hjemmelagde julegaver med god smak

Oppskrift på hjemmelaget lakrisfudge

ingredient

-
+

Lakrisfudge

  • 250gfløte
  • 200gglukose
  • 187gsukker
  • 70gusaltet smør
  • 100gmørk sjokolade av god kvalitet
  • 2sslakrissirup
  • lakrispulver til å strø på karamellene
Send som handleliste
Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Rundt 50 biter

Slik gjør du

Ha fløte, glukose og sukker i en kjele. Kok langsomt opp under omrøring på medium varme, til temperaturen er 117 grader. Det er viktig å måle temperatur – ikke la det svi seg. Rør så kjapt inn sjokolade, smør og lakrissirup. Hell over i en form dekket av bakepapir – gjerne en plastbeholder. Strø over lakrispulver. Fudgen må stå i kjølig rom og sette seg i to dager før den kan kuttes. (Ikke putt den i kjøleskapet, da vil den smelte når den kuttes)

Kuttes og pakkes i mellom­­leggs­papir.

Se video: Mary-Ann Skjeie lager lakrisfudge