Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat

Maaemos dashi

Oppskrift på Maaemos dashi

Oppskrift på Maaemos dashi

-
+

Maaemos dashi

  • 500.00 g vann
  • 100.00 g kelp
  • 25.00 g tørket makrell
  • 0.50 g makrellgarum (kan lages uten)

Makrellgarum

  • 200.00 g makrell; innmat, hode og ben
  • 10.00 g salt

Slik gjør du:

  • Vakuumer vann, kelp og tørket makrell. Legg i vannbad/tilbered sous vide på 75 grader i 2,5 timer. Sil av og smak eventuelt til med garum.

Makrellgarum

  • Garum er en fermentert fiskesaus som stammer fra så tidlig som antikken, fra områdene rundt Middelhavet.
  • Makrell og salt legges i lufttett beholder og settes i en inkubator som holder 60 grader. Lagres i fire måneder og siles. Klar til bruk.