Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Taco

Kamskjell ceviche

Oppskrift på kamskjell ceviche

Oppskrift på kamskjell ceviche

-
+

Kamskjell

  • 6.00 store ferske kamskjell kuttes i terninger
  • 1.50 dl sitronsaft
  • 1.50 dl limesaft

Tilbehør

  • 3.00 små røde delikatesseløk i tynne skiver (eller ½ liten rødløk)
  • 1.00 mango i terninger
  • 2.00 røde appelsiner i terninger
  • 1.00 rød chili, uten frø og vegger, finhakkes
  • 0.50 bunt eller potte koriander grovhakkes
  • 12.00 små maistortilla

Slik gjør du

Kamskjellene bør ligge i sitrusblandingen én til to timer (opptil tolv timer). Sett bollen i kjøleskapet. Sil av når kamskjellene er ferdig marinert (og kast blandingen.)

Tilbehør

Bland ingrediensene i en bolle.

Tilsett de ferdig marinerte kamskjellene.

Friter tortillaene i maisolje (store maistortillaer kan deles i fire). Hver tortilla trenger ti til 15 sekunder i oljen. Legg opp cevicheblandingen på de sprø tortillaene. Et alternativ til maistortilla er å servere salte maischips som tilbehør. De som selges i helsekostbutikker er å anbefale.

Se viner som passer til:

Skalldyr i Vindatabasen