Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Signaturretten

Amerika-bacon

Makin’ bacon
Oppskrift på Amerika-bacon

Oppskrift på Amerika-bacon

-
+

Amerika-bacon

  • 1.00 kg sideflesk uten ben og svor
  • 25.00 g grovt salt
  • 25.00 g fint salt
  • 100.00 g sukker
  • treflis etter smak, bøk passer bra

Slik gjør du

Dekk sideflesket med blandingen av salt og sukker. Legg kjøttet i kjøleskapet i cirka ti timer.

Skyll saltet/sukkeret av kjøttet og la det ligge i lunkent vann i én time. Tørk godt av kjøttet.

Bløtlegg flisen før røking og legg den i en røkeboks.

Fyr opp grillen på den ene siden, så du får indirekte varme på den andre. Temperaturen i grillen bør holde 80–90 grader, så det kan være lurt å ikke bruke for mye kull, som vil øke temperaturen. Plasser røykboksen på grillen så den får en god røykutvikling, og legg fleskestykket på den indirekte varmen.

La flesket ligge i cirka én time så lenge det røyker godt. Da bør flesket være forvandlet til bacon.

Makin’ bacon