Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Alt i én gryte

Gryte med svinenakke, søtpotet og svarte bønner

Oppskrift på gryterett med svinenakke, søtpoteter og svarte bønner

Oppskrift på gryterett med svinenakke, søtpoteter og svarte bønner

-
+

Gryte med svinenakke, søtpotet og svarte bønner

  • 2.00 ss Olje
  • 1.00 kg Svinenakke eller bog uten bein i 3 cm store bite
  • 2.00 ss Hvetemel
  • 400.00 g Søtpotet, skrelt og skåret i 2,5 cm store terninger
  • 2.50 dl Tørr hvitvin
  • 2.50 dl Kyllingkraft eller - buljong
  • 0.80 dl Rødvinseddik
  • 2.50 dl Løk, hakket
  • 0.50 dl Flatbladet persille, hakket
  • 4.00 stk Fedd hvitløk, finhakket
  • 2.00 ss Kapers i salt
  • 1.00 ss Malt kummin
  • 3.00 dl Svarte bønner
  • 0.50 ts Malt svart pepper
  • 0.50 dl Fersk koriander, hakket, pluss mer til servering

Alt i en gryte

Varm ovnen til 175 grader.

Varm oljen i en dyp panne eller vid gryte.

Brun kjøttbitene på alle sider på middels til høy varme. Stek kjøttet i flere omganger hvis det ikke er plass til alle i pannen samtidig.

Ha alt kjøttet tilbake i gryten og dryss hvetemel over. Vend godt på kjøttbitene mens du steker på middels varme i ca. 3 minutter.

Ha søtpoteter, vin, kraft, eddik, løk, persille, hvitløk, kapers og kummin i gryten. Bland godt, sett på lokk og stek i ovnen i ca. 1 time.

Ta gryten ut av ovnen.

Skyll godt av bønnene og rør dem inn i gryten før du setter den inn i ovnen igjen uten lokk i ca 15 minutter.

Smak til med pepper og evt. salt og rør den ferske korianderen inn i gryten rett før servering.
Server med godt brød og gjerne en salat av brønnkarse eller ruccola, appelsin, tomat og svarte oliven.