Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Langpannemat

Kylling med søtpotet, krutonger og rucola

Kylling med søtpotet og krutonger i langpanne. Foto: Øyvind Elvsborg

Oppskrift på ovnsbakt kylling med søtpotet, krutonger og rucola

ingredient

-
+

Kyllinglår med søtpoteter, rødløk og krutonger

  • 4stkStore kyllinglår
  • 1dlOlivenolje
  • 1tsSalvie
  • 1tsRosmarin
  • Salt og pepper
  • 750gSøtpotet, skrelt og skåret i 2,5 store biter
  • 1stkStor rødløk, skåret i 8 båter
  • 200gTørt brød (helst loff eller landbrød) skåret i 2,5 cm store terninger.
  • 100gRucola eller annen salatblanding
  • 2ssRødvinseddik
Send som handleliste
Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Lag hele kyllingsalaten i langpannen

Slik gjør du:

  • Varm ovnen til 200C.
  • Skrell og kutt søtpoteter og løk i biter.
  • Legg dem i en smurt ovnspanne og dryss med salt og pepper. Hell over halvparten av oljen og bland godt sammen med hendene.
  • Legg kyllinglårene på toppen av grønnsakene, pensle litt av oljen på dem og dryss med urter, salt og pepper.
  • Stek i ovnen i 35-40 minutter, litt avhengig av størrelsen på kyllinglårene.
  • Vend brødterningene i resten av oljen og spre dem ut over langpannen der kyllingen ligger. Sett pannen inn i ovnen igjen og stek videre i 10 minutter, til krutongene er sprø og gyldne.
  • Ta pannen ut av ovnen og løft kyllinglårene over på en tallerken. Ha rucolaen og eddik i langpannen og bland sammen med grønnsakene og krutongene til en salat. Legg kyllingen tilbake igjen og server.