Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Langpannemat

Svinecarré med rødkål, plommer og blåmuggost

Oppskrift på svinecarré med rødkål, plommer og blåmuggost i langpanne

Oppskrift på svinecarré med rødkål, plommer og blåmuggost i langpanne

-
+

Svinecarré med rødkål, plommer og blåmuggost

  • 500.00 g Rødkål i tynne strimler
  • 8.00 ss Olivenolje
  • 3.00 ss Balsamicoeddik
  • 4.00 stk Svinecarré eller koteletter på bein, ca 3.3,5 tykke
  • 4.00 stk Plommer
  • 120.00 g Gorgonzola eller annen blåmuggost

Bruk vanlige svinekoteletter dersom du ikke får tak i carré

Varm ovnen til 200 grader.

Bland 6 ss olje med 3 ss balsamicoeddik.

Skjær rødkålen i tynne strimler.

Legg kålen i en smurt langpanne, hell over olje- og eddikblandingen og bland den godt inn i kålen med fingrene.

Del plommene i to og fjern steinene. Legg svinekotelettene oppå kålen og dander de halve plommene rundt kjøttet. Pensle kjøttet og plommene med resten av oljen og ha på salt og pepper.

Stek i ovnen i 20-25 minutter til kålen er mør og kjøttet er ferdig. Stikk gjerne et steketermometer inn i en av kotelettene og ta dem ut når kjøttet når 65 grader. Smuldre osten over langpannen og sett inn igjen i 5 minutter eller til osten har smeltet. Bruk gjerne grillen de siste minuttene.