Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Thaiskolen

Sprø mungbønnepannekaker med marengs og kandisert kokos - Kanom buang

Det søte liv
Oppskrift på mungbønnepannekaker

Oppskrift på mungbønnepannekaker

-
+

Pannekaker

  • 85.00 g mungbønnemel
  • 170.00 g rismel (blå pakke)
  • 1.00 stk stort egg
  • 120.00 g palmesukker
  • 2.00 dl vann
  • 0.25 ts salt

Kandisert kokos

  • 1.00 pakke fersk kokos
  • 500.00 g sukker
  • 1.00 dl vann

Fyll

  • 200.00 g sukker
  • 110.00 g eggehvite
  • 1.00 dl vann

Slik gjør du:

  • Kandiser kokosstrimler ved å koke opp vann, sukker og kokos. La småkoke til kokosen er blitt transparent og klissete. Avkjøl.
  • Fyllet, italiensk marengs, lages ved å koke opp vann og sukker til 118–120 grader. Ha eggehviten i en mikser og hell en tynn stråle kokende sukkerlake over mens mikseren går for fullt. Pisk luftig.
  • Lag pannekakerøren. Ha palmesukkeret i halvparten av vannet til sukkeret er oppløst. Bland det tørre, ha i egget og alt vannet. Røren bør hvile en time før steking, og være romtemperert.
  • Gni en skje røre ut i en runding på en forvarmet takke, legg en klatt marengs på midten og topp med kokos. Stek til pannekaken er gyllen. Løft av med stekespade, bøy kaken, avkjøl og server.