Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Thaiskolen

Sticky rice med mango - Kao niao mamuang

Det søte liv
Oppskrift på sticky rice med mango

Oppskrift på sticky rice med mango

-
+

Kao niao mamuang

  • 1.00 stk mango

Ris

  • 2.00 dl søtris
  • 2.50 dl kokosmelk
  • 1.00 dl hvitt sukker
  • 2.00 ts salt
  • 1.00 ts ristede sesamfrø

Slik gjør du:

  • Legg risen i bløt natten over, eller i minst tre timer. Skyll og sil risen. Legg den i en dampkoker eller i en sil over en kjele med vann, og damp risen med lokk over i 15–20 minutter.
  • Kok opp kokosmelken og ta den av varmen. Tilsett sukker og salt og la det løse seg opp.
  • Legg den dampede risen i en bolle. Hell kokoskremen over og rør til alt er blandet. Pass på å ikke knuse riskornene, de skal være hele.
  • Dekk med plastfolie og la stå i minst 30 minutter, så kokosmelken får trukket inn i risen.
  • Skrell mango i skiver og server ved siden av den lune risen, kanskje i selskap med en kokossorbet. Dryss til slutt en klype sesamfrø over risen.