Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sørstatsmat

Fruit cobbler med fersken eller bær

Ny matserie – sørstatsmat. Denne uken: Chili con carne
Oppskrift på fruit cobbler

Oppskrift på fruit cobbler

-
+

Fruit cobbler

  • 100.00 g smør
  • 2.00 store eller 3 små bokser fersken i lake (eller egen sukkerlake av 2 dl sukker, 2 dl vann og 2 l bær)
  • 2.00 ts maisenna
  • 150.00 g hvetemel
  • 200.00 g sukker
  • 1.00 ts bakepulver
  • 0.25 ts salt

Slik gjør du

  • Hell ferskenlaken i en gryte og kutt ferskenene i skiver. Kok opp. Ønsker du å bruke egen frukt, koker du opp 2 dl sukker og 2 dl vann til sukkerlake. Tilsett 2 l ferske bær, som bjørnebær. Noen bær trenger mer sukker!
  • Til bjørnebær tilsetter Taliaferro litt sitronskall og appelsinsaft. Til fersken tilsetter hun sitronsaft, 1 ss konjakk eller rom, litt vaniljeessens og noen frø fra en vaniljestang. Smak deg frem til fruktblandingen er både syrlig og søt. Tilsett 2 ts maisenna blandet i 2–3 ss kaldt vann.
  • Legg 100 g smør i en langpanne og smelt i ovnen på 220 grader mens du lager røren.
  • Bland hvetemel, sukker, bakepulver, salt og nok vann til en tykk pannekakerøre.
  • Når smøret er smeltet, ta pannen ut av ovnen og hell fruktblandingen over smøret. Dekk den så med kakerøren i et jevnt, tynt lag. Panne, smør og fruktblanding skal være glovarme.
  • Sett i ovnen og stek i 20–30 minutter til deigen har boblet opp og er litt gyllen. Konsistensen skal være løs – kaken blir fastere når den er avkjølt.
  • Serveres lun med en klatt vaniljeis på toppen. Kaken kan også varmes i restvarme på grillen.