Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Iskrem

Yoghurtiskrem med flambert ananas og kokos

Lag isen selv
Yoghurtiskrem av Kari Innerå

Yoghurtiskrem av Kari Innerå

-
+

Yoghurt-is

  • 1.00 kg gresk yoghurt
  • 500.00 g sukker
  • 300.00 g vann
  • 120.00 g glukosesirup (fås på apotek)
  • 4.00 stk revet skall av sitron
  • 4.00 stk gelatinplater

Flambert ananas

  • 0.50 ananas
  • 250.00 g sukker
  • 4.00 cl brun rom
  • 2.00 ss usaltet smør

Nok til 8 personer

Slik gjør du

  • Bløtlegg gelatin ifølge pakningen. Kok opp sukker, vann, glukose og revet sitronskall. Rør om til sukkeret er løst opp. Ha i gelatinen og kjøl ned.
  • Tilsett yoghurt og smak til med sitronsaft. Sil. 
  • La isbasen stå og modne i noen timer før den fryses, gjerne natten over.
  • Frys i ismaskin.

Flambert ananas

  • Skrell og kutt ananas i mindre biter.
  • Dryss halvparten av sukkeret jevnt utover i en teflonpanne. Sett pannen på middels høy temperatur. La sukkeret karamelliseres til lys karamell. Hell resten av sukkeret i pannen der hvor brunfargen kommer først.
  • Når alt sukkeret er karamellisert, har du i ananasbitene. Rør om, ananasen slipper litt væske når den kommer i karamellen. 
  • Hell i rom på en side av stekepannen og tenn forsiktig på med en lang lighter eller fyrstikk, med pannen vendt fra deg.
  • Rør godt om og ha i smøret. Server lun.
  • Topping: Flambert ananas, kokos-shavings, koriander