Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sørstatsmat

Cowboy-kaviar

Barbecue-måneden er i gang
Oppskrift på cowboy-kaviar

Oppskrift på cowboy-kaviar

-
+

Salat

  • 3.00 dl black-eyed peas
  • 1.00 stk rød paprika
  • 1.00 stk grønn paprika
  • 1.00 stk rødløk
  • 3.00 stk stenger stangselleri
  • 1.00 stk liten boks mais
  • fersk koriander

Vinaigrette

  • 1.00 stk sitron eller lime
  • god olivenolje
  • 3.00 ss sukker
  • salt og pepper

Texas-rett oppfunnet av Helen Corbett, en New York-kvinne som bodde i Texas i 40 år. Hun kalte bønnesalaten cowboy-kaviar, som et lite spark til østkystens finere kretser.

Slik gjør du

  • Legg bønnene i kaldt vann over natten.
  • Sil av vannet. Småkok bønnene til de er myke, men ikke har gått i oppløsning.
  • Tilsett kaldt vann for å kjøle ned bønnene og stoppe kokeprosessen.
  • Når de er kalde, fjerner du alt vann og legger dem på kjøl. 
  • Finkutt grønnsakene i samme størrelse som bønnene.
  • Skrell gjerne av den tykkeste stangselleri-delen før du kutter den opp. 

Vinaigrette

  • Press saften fra sitronen, bland med olivenolje, sukker, salt og pepper.
  • Her trenger du mye vinaigrette. Den skal være søt, salt og syrlig – juster etter ønske. 
  • Server salaten kjølig, men ikke kald.