Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Festmat til mange

Marinerte kyllingklubber med ingefær og miso

Enkel oppskrift på marinerte kyllingklubber

Enkel oppskrift på marinerte kyllingklubber

-
+

Kyllingklubber marinert i ingefær og miso

  • 1.80 kg Kyllingklubber (tin først hvis de er frosne)
  • 50.00 ml Mørk soyasaus
  • 50.00 ml Tørr sherry eller sake
  • 50.00 g Brunt sukker
  • 2.00 ts Miso (brun eller hvit)
  • 50.00 g Skrelt og revet ingefær
  • 4.00 stk Fedd hvitløk
  • 1.00 stk Bunt koriander
  • 2.00 ss Svart sesam

Nok til åtte personer som del av et større måltid

Slik gjør du

  • Skrell og riv hvitløk og ingefær på et rivjern.
  • Bland det sammen med sukker, soyasaus, sake og miso.
  • Hell i en eller to solide plastposer og legg kyllingklubbene i posen før du knyter igjen.
  • Vend kyllingbitene i posen så marinaden blir jevnt fordelt.
  • La ligge i kjøleskapet i minst 4 timer, gjerne over natten.
  • Varm ovnen til 200 grader og stek kyllingene i langpanne i ca 30 minutter.
  • Server varme eller ved romtemperatur med et dryss av koriander og svarte sesamfrø.