Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sørstatsmat

Chocolate chip cookies

Oppskrift på chocolate chip cookies

Oppskrift på chocolate chip cookies

-
+

Cookies

  • 100.00 g brunt sukker
  • 100.00 g sukker
  • 160.00 g smør
  • 1.00 stk egg
  • 230.00 g hvetemel
  • 0.50 ts natron
  • 0.50 ts salt
  • 270.00 g hakket sjokolade i småbiter
  • ristede pekan- eller valnøtter (valgfritt)

Gir 24 cookies

Slik gjør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader. 
  • Bland alt sukker og smør til en masse i en kjøkkenmaskin, ikke for lenge – kun til smørklumpene er borte. 
  • Tilsett egg, skrap bollen slik at alle ingrediensene er med, og bland igjen. 
  • Tilsett mel, natron og salt, skrap bollen og tilsett sjokoladebiter. 
  • Del deigen i kuler. For små cookies: 1 teskje. Store: 1 spiseskje. Viktig: Ikke press kulene flate, det skjer naturlig når de stekes i ovnen. Legg kulene på et bakepapir på stekebrett, og stek i ovnen. 
  • Steketiden avhenger av størrelsen. Ekte amerikanere liker sine cookies myke i midten og sprø i kantene. De skal være litt bløte i midten når du tar dem ut av ovnen, men ikke klissete.
  • Avkjøl på brettet.