Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Bonden og kokken

Jordbær en papillote

Michelin-kokkens oppskrifter med jordbær
Oppskrift på jordbær en papillote

Oppskrift på jordbær en papillote

-
+

Jordbær en papillote

  • 400.00 g jordbær
  • 2.00 dl urter og blomster (for eksempel fennikel, sitrontagetes, spansk kjørvel, hyll, solbærblader)
  • 1.00 ts ras el hanout-krydder
  • brunt sukker (ved behov)
  • sitronjuice (ved behov)
  • 4.00 stk bakepapirark
  • 1.00 ss smør
  • 2.00 dl yoghurt (hengt)
  • revet skall av 1/2 vasket lime
  • 1.00 ss melis

Slik gjør du

  • Smak til yoghurten med lime og melis.
  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Vask og del jordbærene, dryss over ras el hanout, halvparten av urtene og sukker og sitronjuice ved behov. 
  • Bland lett for hånd og fordel blandingen midt på bakepapirene. Topp med en klatt smør.
  • Brett papiret over blandingen og brett deretter kanten sammen. Endene kan festes med en binders.
  • Stek i cirka 12 minutter. Snitt opp posen, pynt med resten av urtene og blomstene, tilsett en klatt yoghurt og server.