Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Smak

Smørbrød med tartar

Smør ditt eget smørrebrød
Heini Petersens oppskrift på smørbrød med tartar fra Vintage Kitchen

Heini Petersens oppskrift på smørbrød med tartar fra Vintage Kitchen

-
+

Per smørbrød

  • 200.00 g magert biffkjøtt, kvernet til kjøttdeig
  • 1.00 stk fritert egg
  • hyllebærkapers
  • syltede nyper
  • syltede hyllebærkapers
  • evt. syltede rødbeter og løk, lagt i samme lake som hyllebæroppskriften

Hyllebær brukt som kapers

  • 1.00 kg grønne hyllebær, skylt etter å ha stått i saltlake
  • 10.00 g salt
  • 5.00 dl vann
  • 5.00 dl eddik
  • 100.00 g sukker

Syltede nyper

  • 1.00 kg nyper
  • 750.00 g sukker
  • 1.00 dl eddik, gjerne epleeddik
  • 1.00 dl vann
  • 1.00 stk vaniljestang
  • 2.00 ss hele sennepsfrø
  • 1.00 stk chili, hakket

Fritert egg

  • 4.00 stk egg (til koking)
  • 2.00 dl hvetemel
  • 2.00 stk egg (til panering)
  • 1.00 dl panko
  • 1.00 dl griljermel
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  • Montér ingrediensene på brødskiver

Hyllebær brukt som kapers

  • Plukk hyllebærene før de blir modne, altså mens de enda er grønne.
  • Legg i saltlake i ett døgn, og skyll av.
  • Legg dem deretter i sursøt syltelake.
  • La stå i minst noen timer før servering.

Syltede nyper

  • Nypene plukkes når blomstene springer ut. Får de modne mer, blir de for bløte når de blir syltet.
  • Kok opp syltelaken av eddik, sukker, vann, vanilje, sennepsfrø og chili.
  • Hell så blandingen over nypene mens den enda er varm.
  • La stå i minst noen timer før servering.

Fritert egg

  • Forkok eggene 6,5 minutter, kjøl dem deretter ned.
  • Bland sammen mel, egg, salt, pepper og 50/50 griljermel og panko, og vend eggene i blandingen.
  • For ekstra krønsj bør du dobbeltpanere eggene. Det vil si at du først panerer i noen minutter, før du lar egget hvile i et par minutter. Så panerer du en siste gang, til overflaten er lys brun.