Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

To for én

Fylt hodekål med hvit saus og baconsmør

Ny matserie: To for én
Oppskrift på fylt hodekål

Oppskrift på fylt hodekål

-
+

Farse

  • 600.00 g oksekjøttdeig
  • 400.00 g svinekjøttdeig
  • 2.00 stk gul løk, finhakket
  • 2.00 ss grov sennep
  • 8.00 ss brødrasp
  • 1.00 ts malt muskat
  • 1.00 ts pepper
  • 1.50 ss salt
  • 2.00 dl melk
  • 2.00 stk egg

Fylt hodekål

  • 1.00 stk hodekål
  • 3.00 stk laurbærblad
  • 1.00 ss hel sort pepper
  • 2.00 stk stjerneanis
  • 2.00 stk gul løk, i tykke skiver
  • vann eller hønsebuljong
  • salt

Hvit saus

  • 25.00 g meierismør
  • 25.00 g hvetemel
  • 1.00 stk gul løk, finhakket
  • 1.00 ss sennep
  • 5.00 dl h-melk
  • 0.50 ts muskatnøtt
  • salt og pepper

Baconsmør

  • 200.00 g bacon
  • 5.00 ss saltet smør

Slik gjør du

  • Kjøttdeig, krydder, løk og brødrasp kjøres i eltebolle i to minutter. Tilsett melk og egg litt etter litt.
  • Bruk kun halve farsen. Den andre halvdelen kan brukes til å lage kjøttpudding – se egen oppskrift.

Fylt hodekål

  • Kok opp vann eller hønsebuljong med laurbærblad, løk, pepper, anis og salt. Bruk så mye væske at det dekker en hodekål. 
  • Skjær av bunnen på hodekålen og ta ut så mye du kan av innmaten. 
  • Ha kjøttfarsen fra første oppskrift i kålen, sett bunnen på og knyt sammen med hyssing.
  • Kok kålen i buljongen med krydder i cirka 2 timer.
  • Serveres med hvit saus, baconsmør og kokte poteter.

Hvit saus

  • Smelt smør, fres løken blank. Ha i mel og visp godt sammen. Fres på lav temperatur i noen minutter. 
  • Varm opp melk. Ha i litt og litt av den varme melken. Pisk underveis og la sausen få et oppkok mellom hver gang. La sausen småkoke i minst 30 minutter.
  • Smak til med sennep, salt, pepper og muskatnøtt.

Baconsmør

  • Kutt baconet i strimler.
  • Ha baconet i en tørr panne på middels temperatur.
  • Når det begynner å bli sprøtt, skru ned temperaturen og ha i smøret. Klar til servering.