Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

To for én

Kjøttpudding med stekt løk, erter og brun saus

Ny matserie: To for én
Oppskrift på kjøttpudding

Oppskrift på kjøttpudding

-
+

Kjøttpudding

  • 600.00 g oksekjøttdeig
  • 400.00 g svinekjøttdeig
  • 2.00 stk gul løk, finhakket
  • 2.00 ss grov sennep
  • 8.00 ss brødrasp
  • 1.00 ts malt muskat
  • 1.00 ts pepper
  • 1.50 ss salt
  • 2.00 dl melk
  • 2.00 stk egg
  • 2.00 dl kokte erter

Karamellisert løk

  • 2.00 stk store løk
  • 50.00 g saltet meierismør
  • 3.00 ss rapsolje
  • salt og pepper
  • saft av 1/2 sitron
  • 2.00 ss gressløk, finhakket
  • 2.00 dl kokte erter

Brun saus

  • 30.00 g meierismør
  • 2.00 ss hvetemel
  • 5.00 dl varm brun oksekraft eller buljong
  • 2.00 ss gul løk, finhakket
  • salt og pepper

Slik gjør du

  • Kjøttdeig, krydder, løk og brødrasp kjøres sammen i en eltebolle i to minutter. Tilsett melk og egg litt etter litt. 
  • Vend inn erter i halve farsen, resten av farsen kan brukes til fylt hodekål senere i uken – se oppskrift på fylt hodekål.
  • Legg i smurte brødformer. Stek i vannbad i ovnen på 180 grader i en time.
  • Serveres med karamellisert løk, kokte poteter, erter og brun saus.

Karamellisert løk

  • Rens og skjær løk i passe tykke skiver. Stek i en tørr panne på høy varme, slik at den blir karamellisert. Skru ned varmen og ha i litt olje og smør. La putre til løken er mør og god. 
  • Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Tilsett kokte erter og finhakket gressløk.

Brun saus

  • Rens og finhakk løk.
  • Lag en mørk jevning av smør og mel, rør hele tiden så det ikke brenner seg.
  • Rør inn den varme kraften, litt etter litt, ha i løk og kok i 30 minutter.
  • Smak til med salt og pepper.