Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Pasta med hjemmelaget tomatsaus og grillet brokkoli

To middager i én: pasta med tomatsaus og vegetarisk moussaka
Pasta med hjemmelaget tomatsaus og grillet brokkoli av Christopher Davidsen

Pasta med hjemmelaget tomatsaus og grillet brokkoli av Christopher Davidsen

-
+

Tomatsaus

  • 2.00 løk
  • 2.00 hvitløksfedd
  • 40.00 g ingefær
  • 1.00 gulrot
  • 1.00 rød chili
  • 4.00 bokser grovhakkede tomater
  • 2.00 ss tomatpuré
  • 1.00 ss salt
  • 5.00 ss pepper
  • 2.00 ss paprika, røkt

Før servering

  • pasta
  • 2.00 ss rødløk, finhakket
  • 2.00 vårløk, i tynne skiver
  • 2.00 ss kapers, hakket
  • 2.00 ss cornichons, hakket
  • 2.00 ss gressløk, hakket

Stekt brokkoli

  • 2.00 brokkoli
  • 2.00 l vann
  • 2.00 ss salt
  • 2.00 ss smør
  • rapsolje
  • parmesan

Tomatsaus

  • Kutt grønnsakene i små biter. Fres i olje sammen med krydder og tomatpuré. Ha i grovhakkede tomater og la koke i en time. Kjør med stavmikser og smak til med salt og pepper.
  • Sett halvparten av sausen til side, den brukes til moussaka senere i uken.

Før servering

  • Kok opp pastaen. Vend resten av ingrediensene inn i tomatsausen, og server.

 

 

Stekt brokkoli

  • Kok opp vann og salt, ha i hele brokkolien og kok den i seks minutter. Legg brokkolien på et klede og del den i to. Varm opp en panne og stek brokkolien på snittflaten. Ha i smør på slutten av stekeprosessen, øs det over brokkolien. Ta brokkolien ut av pannen og riv over godt med parmesan. Serveres med en gang.

 

Se viner som passer til:

Grønnsaker i Vindatabasen