Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Røkt pølse med kålrotstuing, baconsmør med sennep og sprøstekt løk

Les artikkelen: To retter i én: røkt kjøttpølse med kålrotstuing og pytt i panne

Oppskrift på røkt pølse med kålrotstuing, baconsmør med sennep og sprøstekt løk

ingredient

-
+

Røkt middagspølse trukket i buljong

  • 2lvann
  • 2løk
  • 1gulrot
  • 1stangselleri
  • 1buljongterning, høns
  • 1sshel svart pepper
  • 1tssalt
  • 4røkte middagspølser

Bacon- og sennepssmør

  • 50gbacon
  • 6sssaltet smør
  • 2ssgrov sennep
  • Hakket persille
  • Salt og pepper

Kålrotstappe

  • 300gkålrot
  • 1gulrot
  • 150gpotet
  • 5dlh-melk
  • 5dlfløte
  • 5sssaltet smør
  • salt og pepper
Send som handleliste
Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Slik gjør du:

Røkt middagspølse, trukket i buljong

  • Skjær grønnsakene i skiver, kok opp vann og buljong, ha i grønnsakene sammen med krydderet. La trekke i cirka 30 minutter. Snitt pølsene i skinnet. Kok opp buljongen, ha i pølsene og la dem trekke i cirka 20 minutter. Server med kålrotstuing, bacon og sennepssmør og masse sprøstekt løk.

Bacon- og sennepssmør

  • Kutt baconet i strimler og stek i en tørr panne på middels temperatur. Når baconet begynner å bli sprøtt, skrus temperaturen ned og smøret has i. Tilsett sennep og hakket persille, smak til med salt og pepper.

Kålrotstappe

  • Skrell grønnsakene og kutt dem i mindre biter, kok dem møre i vann og sil dem godt. Stamp dem godt og rør inn fløte og smør. Smak til med salt og pepper.

     

 

 

 

Se viner som passer til:

Svin i Vindatabasen