Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Pepperkaker som på Strand restaurant

Oppskrift på pepperkaker fra Strand restaurant

ingredient

-
+

Pepperkaker

  • 150gSukker
  • 250gMørk sirup
  • 2.50gMalt ingefær
  • 2gMalt pepper
  • 15gKanel
  • 10gNatron
  • 150gUsaltet Tine smør
  • 1stkEgg
  • 550gHvetemel
Send som handleliste
Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Lag klassiske pepperkaker etter konditor Mary-Ann Skjeies oppskrift

Konditor Mary-Ann Skjeie bruker egg istedenfor fløte i sine pepperkaker. Det gir dem en litt mer kakete tekstur selv om de blir sprø. Hun liker at de har litt tykkelse, ca 5mm.

Smelt smør, sukker og sirup godt sammen til sukkeret er oppløst.

Avkjøl litt og rør inn krydder og egg.

Rør inn melet og la deigen hvile kaldt eller kjølig til en times tid før du skal bruke den.

Varm ovnen til 180 grader.

Kjevle  deigen tynt og stikk ut kaker. Dryss med litt mel hvis du synes deigen er for klissete og vanskelig å jobbe med.

Stek på bakepapir til kakene er ferdige, ca 10 minutter.

Avkjøl på rist og oppbevar i lufttett boks.