Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Leverpostei

Les artikkelen: Lag julepålegget selv
Fannrem, Sør-Trøndelag, Norge, november 2017 Jon Fredrik Skauge lager tradisjonelt julepålegg på Fannremsgården i Sør-Trøndelag. Foto: Tommy Andresen - Foto: Tommy Andresen

Tradisjonsrik leverposteioppskrift fra Fannremsgården

ingredient

-
+

Leverpostei

  • 1kglever av svin eller kalv
  • 250gkjøtt
  • 400gspekk
  • 80gløk
  • 7tssalt
  • 1.50tspepper
  • 0.75tsallehånde

Hvit saus

  • 120gsmør
  • 160ghvetemel
  • 1lmelk
  • 4stkegg
Send som handleliste
Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Leverpostei

Nok til tre énlitersformer

Slik gjør du

  • Mal lever, kjøtt og spekk to ganger.

  • Lag hvit saus og tilsett piskede egg, avkjøl litt.

  • Tilsett salt og krydder til kjøttblandingen og rør sausen godt inn.

  • Fyll massen i former og stek i vannbad i ca 1 ½ time på 160 grader.