Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sverres Sætres peppernøtter

Sverre Sætre gir julen enda mer pepper
Peppernøtter med sjokoladeganach og brent pepper, oppskrift av Sverre Sætre.

Peppernøtter med sjokoladeganach og brent pepper, oppskrift av Sverre Sætre.

-
+

Klassiske peppernøtter

  • 75.00 g brunt sukker
  • 75.00 g mørk sirup
  • 75.00 g smør
  • 225.00 g mel
  • 2.00 ts pepper
  • 0.25 ts natron
  • 1.00 stk egg

Sverres variant

  • 75.00 stk Klassiske peppernøtter

Sjokoladeganach

  • 280.00 g mørk sjokolade med 70 % kakaomasse
  • 2.00 dl kremfløte
  • 40.00 g sukker
  • 20.00 g smør, romtemperert
  • 2.00 ss sitruslikør (f.eks. Grand Marnier eller Cointreau)

Brent pepper

  • 4.00 ss hele sorte pepperkorn

Til dypping

  • 300.00 g mørk sjokolade med 50-60% kakaomasse

Klassiske peppernøtter

  • Varm sukker og sirup i en kjele. Ta av kjelen og ha i smøret. Rør til det smelter. Rør sammen melet og pepper og rør det inn i sirupen. Rør inn egget til slutt. Legg alt i kjøleskapet i 30 min til deigen setter seg.

  • Rull deigen i kuler på størrelse med en klinkekule.

  • Stek på 175 °C i ca 7 - 10 min.

  • Avkjøl og oppbevar i romtemperatur i tett boks.

Sverres variant

  • Lag klassiske peppernøtter.

Sjokoladeganach

  • Finhakk sjokoladen. Kok opp kremfløten med sukker og tøm den over den finhakkede sjokoladen. Avkjøl massen til 34 ºC.

  • Rør inn romtemperert smør og likør. Sett til avkjøling i romtemperatur til den begynner å tykne.

  • Ha i en sprøytepose og sprøyt litt ganach på peppernøttene.

  • Sett massen til avkjøling i kjøleskapet til ganachen stivner helt.

Brent pepper

  • Ha pepperen i en kjele eller en tørr stekepanne og varm de godt til det begynner å ryke av pepperen.

  • Ha i en skål og avkjøl.

  • Knus i en morter ol.

Dypping

  • Smelt sjokoladen i vannbad. Temperer gjerne sjokoladen.

  • Dypp peppernøtten i mørk sjokolade slik at ganachen blir dekt med sjokolade og sett dem på et bakepapir.

  • Dryss på brent pepper og evt tørket bringebær.