Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sverres Sætres peppernøtter

Les artikkelen: Sverre Sætre gir julen enda mer pepper
Sverre Sætre / 7 Slag til Jul Peppernøtter - Foto: Lars Petter Pettersen

Peppernøtter med sjokoladeganach og brent pepper, oppskrift av Sverre Sætre.

ingredient

-
+

Klassiske peppernøtter

  • 75gbrunt sukker
  • 75gmørk sirup
  • 75gsmør
  • 225gmel
  • 2tspepper
  • 0.25tsnatron
  • 1stkegg

Sverres variant

  • 75stkKlassiske peppernøtter

Sjokoladeganach

  • 280gmørk sjokolade med 70 % kakaomasse
  • 2dlkremfløte
  • 40gsukker
  • 20gsmør, romtemperert
  • 2sssitruslikør (f.eks. Grand Marnier eller Cointreau)

Brent pepper

  • 4sshele sorte pepperkorn

Til dypping

  • 300gmørk sjokolade med 50-60% kakaomasse
Send som handleliste
Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Klassiske peppernøtter

  • Varm sukker og sirup i en kjele. Ta av kjelen og ha i smøret. Rør til det smelter. Rør sammen melet og pepper og rør det inn i sirupen. Rør inn egget til slutt. Legg alt i kjøleskapet i 30 min til deigen setter seg.

  • Rull deigen i kuler på størrelse med en klinkekule.

  • Stek på 175 °C i ca 7 - 10 min.

  • Avkjøl og oppbevar i romtemperatur i tett boks.

Sverres variant

  • Lag klassiske peppernøtter.

Sjokoladeganach

  • Finhakk sjokoladen. Kok opp kremfløten med sukker og tøm den over den finhakkede sjokoladen. Avkjøl massen til 34 ºC.

  • Rør inn romtemperert smør og likør. Sett til avkjøling i romtemperatur til den begynner å tykne.

  • Ha i en sprøytepose og sprøyt litt ganach på peppernøttene.

  • Sett massen til avkjøling i kjøleskapet til ganachen stivner helt.

Brent pepper

  • Ha pepperen i en kjele eller en tørr stekepanne og varm de godt til det begynner å ryke av pepperen.

  • Ha i en skål og avkjøl.

  • Knus i en morter ol.

Dypping

  • Smelt sjokoladen i vannbad. Temperer gjerne sjokoladen.

  • Dypp peppernøtten i mørk sjokolade slik at ganachen blir dekt med sjokolade og sett dem på et bakepapir.

  • Dryss på brent pepper og evt tørket bringebær.