Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Bittert

Andehjerter med karamelliserte endiver og gresshopper

Les artikkelen: Bitre eksperimenter
Oslo, Norge, oktober 2017 Atli Yngvasson fra Pjoltergeist lager mat med bitre ingredienser og Cervisiam bryggeri brygger bittert øl. Foto: Tommy Andresen - - - Foto: Tommy Andresen

Oppskrift på andehjerter

ingredient

-
+

Andehjerter

  • 2stkandehjerter
  • 50gsukker
  • 3stkendive
  • 1stkappelsin

Andesaus

  • 3stkhvitløksfedd
  • 3stksjalottløk
  • 400mlandekraft
  • 100mlhvitvin
  • 100mlbrunet smør
  • 4stkallehåndefrø
  • 1stkkardemommefrø
  • 1stkpasillachili
  • salt
  • sitronsaft
  • 30stkmaur
Send som handleliste
Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Slik gjør du

  • Grill andehjertene i cirka to minutter og husk å snu på alle sider. De skal være medium-rare til medium stekt.
  • Kutt endivene i fire og vakumér med sukker og saften av 1 appelsin.
  • Damp ved 100 grader i 20 minutter.
  • Kjøl ned og grill endiven til den er gyllen.

Andesaus

  • Stek hvitløken, sjalottløken, krydderne og chilien lett i panne. Tilsett hvitvinen og redusér. 
  • Tilsett andekraften og redusér til cirka halvparten, og ha i brunet smør og maur til slutt.
  • Ha med litt friterte gresshopper på toppen, hvis du får tak i det.