Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Bittert

Salsa av fermenterte Amalfi-sitroner med hjemmelagde nachos

Les artikkelen: Bitre eksperimenter
Oslo, Norge, oktober 2017 Atli Yngvasson fra Pjoltergeist lager mat med bitre ingredienser og Cervisiam bryggeri brygger bittert øl. Foto: Tommy Andresen - - Foto: Tommy Andresen

Oppskrift på salsa med nachos

ingredient

-
+

Salsa

  • 3Amalfi-sitroner (fermenert/saltet i minst 6 måneder)
  • 10stkcherrytomater
  • 2stkhvitløksfedd
  • 1stkrødløk
  • 2stkrøde paprika
  • rikelig med koriander
  • fersk sitronsaft
  • olivenolje

Nachos

  • 300gmasa maismel
  • 450gvarmt vann
  • nøytral olje
Send som handleliste
Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Slik gjør du

  • Kutt sitronene i små terninger med skall.
  • Finhakk også tomatene, rødløken og paprikaen.
  • Knus koriander og hvitløk sammen i en morter, og bland alle grønnsakene sammen.
  • Smak til med salt, fersk sitronsaft og olivenolje.

Nachos

  • Bland sammen maismelet og vannet til det er en samlet deig. Fordel i mindre stykker som du ruller til små baller på størrelse med en golfball. 
  • Press i en tortillapresse, med plastfolie både under og over tortillaen. 
  • Friter i nøytral olje på 180 grader og strø litt salt over nachoene mens de fortsatt er varme. Jeg liker å blande paprikapulver og knuste fennikelfrø inn i saltet.