Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Heidis enkle

Kokt reinsdyrtunge med erter

– Spis kjeften på dyret
Oppskrift på reinsdyrtunge

Oppskrift på reinsdyrtunge

-
+

Reinsdyrtunger med erter og bacon

  • 5.00 reinsdyrtunger skylles i vann
  • 1.00 l kyllingkraft el. vann
  • 2.00 fedd hvitløk
  • litt timian
  • 2.50 stk løk som finkuttes
  • 250.00 g erter (frosne)
  • 250.00 g bacon, kuttes i grove terninger
  • 1.00 stk purreløk eller 2-3 vårløk kuttes i ca 0,5-1cm skiver
  • 50.00 g smør
  • 1.00 ts eple-balsamico eddik
  • litt salt og pepper

Slik gjør du

 

Steg 1

  • Dekk tungene med kyllingkraft evt. vann om du ikke har kraft.
  • Legg hvitløk og timian oppi, og kok i ca. 2 timer til skinnet slipper av tungene.
  • Ta tungene ut av kraften, og la de avkjøle til en temperatur slik at du greier å skrelle de. Men husk: de må skrelles mens de ennå er varme.
  • Legg så de skrelte tungene tilbake i den varme kraften.

Steg 2

  • Bruk en litt dyp stekepanne el. gryte.
  • Ha i smør og den finkuttede løken, og stek det lett.
  • Tilsett bacon i terninger, reinsdyrtungene og stek på svak varme i ca. 15 minutter.
  • Tilsett så ertene og ca. 2 dl av kokekraften.
  • Kok opp og smak til med salt, pepper og 1 ts eplebalsamico rett før servering.