Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Gatemat

Larb. Thai-salat med svinekjøtt

– De små øyeblikkene man husker: det hølet i veggen med fantastisk mat
Thai-salat med svinekjøtt

Thai-salat med svinekjøtt

-
+

Larb. Thai-salat med svinekjøtt

  • 400.00 g kjøttdeig av svin eller ribberester
  • 3.00 ss ukokt jasminris
  • 1.00 stk sitrongress
  • 3.00 stk kaffirlime-blader
  • 4.00 4 ss limesaft
  • 2.00 ts knust tørket chili
  • 2.00 ss thailandsk fiskesaus
  • 0.50 ts sukker
  • 4.00 stk små vårløk
  • 0.50 dl hakket koriander
  • en håndfull mynteblader
  • en håndfull thai-basilikum
  • fine blader av hjertesalat eller isbergsalat
  • 0.50 stk agurk
  • 1.00 stk gulrot
  • peanøttolje eller nøytral olje til steking

Slik gjør du

  • Rist riskornene gylne i en tørr stekepanne over middels varme. Knus den ristede risen til fint pulver i en morter.
  • Stek kjøttdeigen i 2 ss olje i en stekepanne over høy varme. Hakk opp kjøttdeigen underveis i stekingen og stek til alle kjøttbitene er helt gjennomstekte. Skru av varmen. I stedet for kjøttdeig, kan du bruke rester av ferdigstekt svineribbe, skåret i små biter.
  • Fjern de ytterste harde bladene på sitrongresset og finsnitt den myke lyse kjernen. Fjern stilken på limebladene og finsnitt eller finhakk bladene. Bland sitrongress, limeblader, chiliflak og den malte ristede risen sammen med kjøttdeigen. Tilsett limesaft, fiskesaus, sukker, finsnittet vårløk og hakket koriander. Rør alt godt sammen og bland til slutt inn mynteblader og thai-basilikum.
  • Skjær agurk og gulrot i tynne strimler. Server kjøttblandingen på salatblader sammen med agurk og gulrot.

 

Tips           

I stedet for kjøttdeig av svin, kan du bruke kyllingkjøttdeig.