Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Italiensk bakst

Focaccia

Ny spalte: Italiensk bakst med Dag Tjersland
Oppskrift på focaccia

Oppskrift på focaccia

-
+

Focaccia

  • 700.00 g økologisk hvetemel
  • 300.00 g finmalt økologisk durumhvete
  • 6.00 dl vann
  • 50.00 g gjær eller surdeig
  • 30.00 g salt
  • 30.00 g honning
  • 1.50 dl god olivenolje
  • rosmarin
  • flaksalt

Focaccia

  • Varm opp vann til 37 grader, løs opp gjæren. (Om du bruker surdeig kan du erstatt 1/3 av surdeigen med deig på vann og mel fra oppskriften. Ca. 330 g) Tilsett mel, honning og salt. Elt deigen godt og hev den til den er dobbelt så stor. Smør en dyp langpanne eller fire vanlige runde kakeformer med olivenolje. 
  • Press og fordel deigen utover formene til den dekker bunnen. Deigen sklir med olivenoljen. Pass på at du får presset den jevnt utover og i alle hjørner. Prikk så små hullmønster med fingrene slik at du får små hullgroper, hell så over olivenolje. Og la det etterheve en stund slik at olivenoljen trekker godt inn i brødet. 
  • Foccaciaene steker på 220 grader i cirka 18 minutter til de får gyllenbrune og sprø skorper. La brødene hvile i ti minutter, strø over rosmarin og havsalt og stek brødene videre i cirka åtte minutter på 200 grader.