Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

dessert

Varm sjokolademousse, melkesorbet og salt karamell

Denne puben er kåret til Storbritannias beste restaurant
Oppskrift på sjokolademousse, melkesorbet og salt karamell

Oppskrift på sjokolademousse, melkesorbet og salt karamell

-
+

Karamell

  • 175.00 ml kremfløte
  • 125.00 g finkornet sukker
  • havsalt

Melkesorbet

  • 500.00 ml kremfløte
  • 700.00 ml helmelk
  • 400.00 ml sukkersirup
  • 1.00 ts rosevann

Sjokolademousse

  • 225.00 ml kremfløte
  • 380.00 g 70% sjokolade, grovhakket
  • 225.00 g eggehviter

Slik gjør du

 

Karamell

  • Begynn med karamellen. Varm fløten til rett under kokepunktet og ta av varmen. I en annen gryte varmer du sukkeret til det smelter og blir mørkebrunt.
  • Ta av varmen og hell fløten oppi. Vær forsiktig så det ikke skiller seg. Varm blandingen forsiktig opp, slik at karamellen blir fullstendig oppløst.
  • Avkjøl, dekk til og sett i kjøleskapet, der den holder seg i opptil en uke.

Melkesorbet

  • Sukkersirupen lages ved å koke 300 ml vann og 300 g finkornet sukker i ti minutter. Kjøl ned. Du får litt mer enn du trenger.
  • Kjør alle ingrediensene i melkesorbeten i blender på høyeste hastighet.
  • Sett i kjøleskap i minst 30 minutter og kjør i iskremmaskin.
  • Ha sorbeten i en plastboks og frys i minst to timer før servering.

Sjokolademousse

  • For å lage sjokolademoussen varmer du fløten i en gryte til den så vidt begynner å småkoke. Tilsett sjokoladen, ta av varmen og visp forsiktig til det hele er smeltet sammen. Visp så inn eggehvitene til alt er godt blandet.
  • Hell blandingen i en kremsifong fra Isi med to N2O-patroner. Sett i et 65 graders vannbad i én time. Rist flasken nå og da.
  • Legg en spiseskje karamell i bunnen av en iskremskål av glass. Tilsett en klype salt. Rist kremsifongen, sett munnstykket rett over karamellen og sprut sjokolademoussen på plass – etter hvert med munnstukket under moussen.
  • Fyll til cirka to centimeter fra kanten. La moussen stå i ett minutt før du legger en sorbetkule på toppen. Etter noen minutter vil den synke ned i moussen – så server med én gang.