Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Italiensk bakst

Torta della Nonna

– Man får fort en del skryt for denne!
Oppskrift på Torta della Nonna

Oppskrift på Torta della Nonna

-
+

Mørdeig (Pasta frolla)

  • 500.00 g hvetemel
  • 200.00 g sukker
  • 300.00 g smør
  • 3.00 stk egg
  • revet skall av 1 sitron
  • 1.00 ss vaniljesukker, eller skrapet frø fra en bourbon- eller tahiti-vanilje

Vaniljefyll

  • 5.00 dl helmelk
  • 1.00 stk vaniljestang
  • 3.00 stk egg
  • 100.00 g sukker
  • 60.00 g hvetemel
  • 1.00 stk eggeplomme til pensling
  • 40.00 g pinjenøtter, ristet
  • 1.00 ss sukker
  • melisdryss
  • ferske skogsbær eller skogsbærsaus ved siden av

Mørdeig (Pasta frolla)

  • Ha mel, sukker og smør i en kjøkkenmaskin. Kjør dette til smøret er fint smuldret sammen med melet.
  • Tilsett eggene, sitronskallet og vaniljesukker/vaniljestang. Miks dette videre i kjøkkenmaskin til deigen samler seg.
  • Pakk mørdeigen inn i plast og sett den kjølig i en time.

Vaniljefyll

  • I mellomtiden lager du kremen som skal være i fyllet. Ha melken i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og ha både frøene og selve vaniljestangen i melken. Kok opp blandingen og ta kjelen av platen.
  • Visp sammen egg, sukker og mel. Tilsett den varme melken og rør blandingen jevn.
  • Ha alt tilbake i kjelen og varm opp under stadig omrøring til kremen tykner. Ta kjelen av platen og avkjøl kremen.

Montering

  • Del deigen i to emner, den ene litt større enn den andre. Kjevle ut den største delen og kle bunn og kanter på en smurt terteform, cirka 25 centimeter i diameter.
  • Fyll terten med kremen, legg over andre delen av terten i en tynt lag, lag gjerne strimler av resten av mørdeigen og kutt i strimler med en taggete kakeskjærer. Legg strimlene i kryssmønster over kakelokket. Stek kaken ferdig på 170 grader til den er gyllenbrun, pensle med egget og dryss over ristede pinjenøtter og melis.
  • Server med friske bær ved siden av om ønskelig.