Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Italiensk bakst

Torta Di Cioccolata – Nemesis

Les artikkelen: – Man får fort en del skryt for denne!
Italiensk bakverk, Skur 33, kokk, Dag Tjersland, Nemesis - - Foto: Veslemøy Vråskar

Oppskrift på Torta Di Cioccolata – Nemesis

ingredient

-
+

Nemesis

  • 5stkegg
  • 1stkeggeplomme
  • 280gsukker
  • 1.20dlvann
  • 1stkbourbon vaniljestang
  • 360gbitter sjokolade
  • 230gusaltet smør
  • smeltet smør (til smøring)
  • siktet mel (til kakeform)
Send som handleliste
Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Slik gjør du:

  • Bruk en springform på 22 centimeter i diameter og smør den med et tynt lag med smeltet smør og strø sidene med siktet mel. Legg et tilpasset bakepapir i bunnen. Ha eggene og 1/3 av sukkeret i en vispebolle og pisk til en eggedosis som er fire ganger så stor i volum. Smelt resten av sukkeret med vannet i en passende kjele og tilsett frøene fra vaniljestangen.
  • Tilsett sjokoladen og smøret i sukkerlaken, rør til det blander seg godt sammen og avkjøl. Hell blandingen i eggedosisen og vend rundt med en slikkepott til du får en jevn fin og luftig sjokoladesmete.
  • Hell så røren i kakeformen og sett kakeformen i en dyp langpanne. Vær sikker på at kakeformen er tett og hell på varmt vann. Stek kaken i vannbadet på 170 grader i cirka 50 minutter. La kaken stå på benken til avkjøling. Deretter oppbevarer du kaken på kjøl i cirka én time. Ta den ut noen minutter i romtemperatur før du deler den i kakestykker.
  • Kaken er god som den er, men kan også dekkes med en sjokoladeglasur før servering. Den blir ekstra god toppet med ristede hasselnøtter fra Piemonte.