Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Brød og sirkus

Krydrede krutonger

Slik lager du krydrede krutonger. Foto: Kjetil Andersen

Oppskrift på krutonger med krydder og frø

ingredient

-
+

Krydrede krutonger

  • 7.50dlTørt brød i terninger
  • 1stkEggehvite
  • 2ssOlivenolje
  • 1.50tsSpisskummenfrø
  • 1.50tsSennepsfrø
  • 1ssValmuefrø
  • 2ssHvite sesamfrø
  • 2ssSvarte sesamfrø
  • 0.50tsRøkt paprika
  • 1krmKajennepepper
  • 0.50tsHavsalt
Send som handleliste
Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Gjør noe ekstra ut av krutongene med krydder og frø

  • Varier gjerne krydderne og frøene etter ønske og hva du har i skapet.
  • Pisk eggehviten til den danner myke topper i en stor bolle.
  • Pisk gradvis inn 2 ss olivenolje til blandingen har konsistens omtrent som majones.
  • Vend brødterningene godt i eggehviteblandingen slik at alle kantene er dekket.
  • Bland krydderne i en annen bolle og vend de klissete brødbitene godt inn i krydderet slik at det fester seg på alle sider.
  • Legg krutongene i en langpanne og stek på 175 grader i ca 20 minutter til krutongene er sprø og gyldne.
  • Bruk i salater eller spis som snacks.