Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
-
+

Cenci

  • 300.00 g hvetemel
  • 2.00 ss usaltet smør, i små terninger
  • 2.00 stk egg
  • 50.00 g sukker
  • 0.50 ts salt
  • 1.50 ss vin santo
  • revet skall av 1 økologisk appelsin (skrubb godt under varmt vann hvis appelsinen ikke er økologisk)
  • 3.00 dl solsikkeolje
  • 50.00 g melis

Nok til 30-40, avhengig av størrelse

Slik gjør du

Ha 250 g hvetemel i bollen til en kjøkkenmaskin. Smuldre i smøret med fingertuppene. Rør inn eggene ett om gangen slik at det blander seg godt. Tilsett sukker, salt, vin santo og appelsinskall. Deigen må ikke være for fast, men ha en god og smidig konsistens. Dekk bollen med et kjøkkenklede og la deigen hvile i cirka 30 minutter. 

Sikt resten av melet på bakebordet. Kjevle deigen tynt ut med en godt melet kjevle. Skjær opp deigen i brede strimler eller trekanter og lag knuter av dem. Varm oljen til det bruser rundt skaftet på en tresleiv som stikkes ned i den. Friter kakene til de er gyllenbrune. Ta dem opp med hullsleiv og la dem renne av på kjøkkenpapir. 

Sikt melis over dem. Server med en gang eller hold dem varme på en bakeplate i stekeovnen ved 75 ºC.